Bahçeli, Etimesgut Huzurevi’nin işletmesini CHP’li belediyeden aldı

Yerel seçimlerde MHP’den CHP’ye geçen Etimesgut Belediyesi’nin işletmesinde olan Etimesgut Huzurevi, artık MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin kurduğu vakıf tarafından işletilecek. Etimesgut Belediyesi tabelası da huzurevi binasından söküldü.

CHP’nin ilk zaferi ve sonrası

Etimesgut ilçesi, 1999 yılından bu yana MHP tarafından yönetiliyordu. Ancak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı Erdal Beşikçioğlu belediye başkanı seçildi. Bu değişiklikten kısa süre sonra, belediye tarafından yıllardır işletilen huzurevi, belediyenin elinden alındı.

Huzurevinin kuruluşu ve geçmişi

BirGün’den İsmail Arı‘nın aktardığına göre, 2011 yılında MHP’ye yakınlığıyla bilinen Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Etimesgut’ta bir huzurevi inşa edilmesine karar verildi. Huzurevinin temeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atıldı ve 2014 yılının Şubat ayında açılışı yine Bahçeli tarafından yapıldı. 13 Haziran 2015’te belediye ile dernek arasında huzurevinin işletilmesi için bir protokol imzalandı. Bu protokol, huzurevinin tüm işletme giderlerinin belediye tarafından karşılanmasını öngörüyordu.

Protokolün sona ermesi ve işletmenin değişmesi

30 Haziran 2024 tarihinde, yeni belediye yönetimine protokolün süresinin uzatılmayacağı bildirildi ve huzurevinin işletmesi 1 Haziran 2024’te Devlet Bahçeli tarafından kurulan İl Bilge Hatun Vakfı’na devredildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir