Bayrama Günler Kala Türkçe ve Kürtçe Sahte Para Uyarısı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi sahte para dolandırıcılığına karşı önlem alındı. İl Emniyet Müdürlüğü, besicileri bilgilendirdi.

BAYRAM ÖNCESİ 5 NOKTADA KONTROL

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi kurban satışı için beş nokta belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bu noktalarda sahte para ile dolandırıcılığı önlemek amacıyla çalışma başlattı.

VATANDAŞLARA TÜRKÇE VE KÜRTÇE BİLGİLENDİRME

Besicilere, sahte parayı gerçeğinden ayırt etme konusunda Türkçe ve Kürtçe bilgi verildi. Dolandırıcıların, bayram öncesi hayvan satışı ve kesim bölgelerini hedef aldığı vurgulandı.

BROŞÜRLERLE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Ekipler, sahte parayı ayırt etme yöntemlerini içeren broşürler dağıttı. Şüpheli durumlarla karşılaşılması halinde 112’nin aranması gerektiği hatırlatıldı.

Besici Ramazan Ertoğan, sahte para konusunda mağdur olan arkadaşlarını anlattı. “Devletimiz sağ olsun bize yardımcı oluyor. Bize gösteriyorlar. Kurban Bayramı yaklaştığı için satışlar artıyor ve sahte para piyasaya sürülmüş. Bundan sonra daha dikkat edeceğiz” dedi.

“BROŞÜRLER DETAYLI”

Besici Tekin Menekşe ise, “Broşürlerde bütün detayıyla yazıyor. Hem yazılı hem de görsel olarak anlatılmış” diye konuştu.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi sahte para ile dolandırıcılığa karşı önlem alındı. Emniyet, besicilere sahte parayı tanıma konusunda bilgilendirme yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir