Bu Sembollerin Aslında Ne Anlama Geldiğini Öğrenince Çamaşır Yıkama Alışkanlıklarınız Tamamen Değişecek!

Giysileri doğru bir şekilde yıkamak ve kurutmak onları için hayatidir. Aksi takdirde beklenmedik küçülmelerle karşılaşmak kaçınılmaz olur.

Gelin, giysilerin üzerinde bu sembolleri tanıyalım. 

Giysilerinizi korumak için çamaşır yıkama talimatlarına uymak büyük önem taşır.

Örneğin, kuru temizleme yapılması gereken bir giysiyi çamaşır makinesine koyduğunuz durumda büyük oranda bir küçülme meydana gelir. Yine özellikle haddinden fazla sıcak suyla yıkanmış yünlü kıyafetlerde de aynı durumla karşılaşmak mümkün olur.

Neyse ki uluslararası çamaşır endüstrisi, bu tip felaketlerin önüne geçmek için standart bazı işaretlere sahiptir ve bizleri aydınlatır. Ancak bu işaretleri doğru anlamak ve o şekilde bir uygulama yapmak oldukça önemlidir.

Bu işaretler genellikle bir yıkama teknesi ile başlar.

Devamında gizemli bir üçgen, bir ütü, bir daire ve son olarak kare sembolü vardır. Bunlardan bazıları aslında oldukça açıktır.

Örneğin çamaşır teknesi sembolü, giysinin çamaşır makinesinde yıkanabileceği anlamına gelir. Bu sembolün içindeki noktalar ise önerilen maksimum sıcaklığı ifade eder. Yani ne kadar çok nokta varsa sıcaklık o kadar yüksek olabilir.

Benzer şekilde ütü simgesi de oldukça anlaşılırdır. Bu işaret, giysiyi ütüleyip ütülemeyeceğinizi söyler. Tıpkı çamaşır teknesinde olduğu gibi kullanılacak maksimum sıcaklığı belirtmek için bir, iki veya üç nokta ilave edebilir.

Diğer semboller ise daha gizemlidir.

Örneğin boş bir dairenin, “Bu giysi kuru temizleme yapılabilir” anlamına geldiğini biliyor muydunuz? Ya da sol üst köşesinde iki çapraz çizgi bulunan bir karenin onu gölgede kurutmanız gerektiği anlamına geldiğini söylesek?

Bunun yanında üçgen simgeler de bu giysinin ağartılıp ağartılmayacağını ifade eder. Eğer etiketteki üçgenin içi boşsa bu giysiyi ağartabilirsiniz. Eğer üçgenin içinde çizgi varsa bu ağartma işlemini dikkatli bir şekilde yapmalısınız.

Öte yandan üçgen veya herhangi bir sembolün üzerinde büyük bir çarpı işareti varsa o işlemi kesinlikle yapmamalısınız demektir. Özetle bu simgeleri tanıyarak giysilerinizi yıkamak ve kurutmak, onların ömrünü uzatır. 

Kaynaklar: IFL Science, Homes Gardens

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir