İzmir’de otellerde yangın denetimi: Hayat kurtaracak öneriler

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinden Otel Denetimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kent genelinde otellerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Proje İnceleme ve Denetim Amiri Mehmet Ekim, otellerde yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Otellere Yönelik İki Tür Denetim

Mehmet Ekim’e göre, denetimler iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatına esas itfaiye uygunluk raporunun düzenlenmesiyle ilgili olanlar ve gerek İtfaiye Dairesi’nce gerekse resmi şikayetler üzerine yapılanlar olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleşiyor. Otellerde en kritik konunun çıkış kapıları olduğunu vurgulayan Ekim, tüm otellerde yangın merdivenlerinin bulunmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Yüksek Binalarda Önlemler

Yapı yüksekliği 15.50 metreyi aşan yataklı tesislerde tek yangın merdiveninin yeterli olabileceğini belirten Ekim, ancak 15.50 metreden daha yüksek binalarda en az iki yangın merdiveninin olması gerektiğini ifade etti. Ekim, çift çıkışlı binalarda yönlendirme levhasının zorunlu olduğunu ve acil çıkış kapılarının kilitli olmaması gerektiğini de ekledi.

Acil Durum Eylem Planı Önemli

Otel odalarında acil durum eylem planının asılı olması gerektiğinin altını çizen Ekim, yangın merdiveni ve yangın dolabının yerinin belirtildiği planın önemine dikkat çekti. Otel misafirlerinin, acil durumda yangın merdiveninin konumunu belirleyerek doğru şekilde hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

İtfaiye Dairesi yetkilileri, herhangi bir acil durumda asansörler yerine sadece merdivenleri kullanmanın güvenli olduğunu ve doğru yönlendirmelerle yangın merdivenine ulaşmanın kritik olduğunu vurguluyor.

Ekim, acil çıkış kapılarının kilitli olmaması ve yönlendirme levhalarının doğru şekilde yerleştirilmesinin hayati önem taşıdığını belirtiyor.

(İHA)

Related Posts

İzmirliler dikkat… Yangın risk haritası oluşturuldu: Korkutan senaryo!

İzmir Planlama Ajansı (İZPA), “İzmir’de Orman Yangını Riskinin Mekânsal Analizi” raporunu yayımladı. Rapora göre; kentin yüzölçümünün yaklaşık yüzde 43’ü orta risk, yüzde 33’ü yüksek risk, yüzde 7’si ise çok yüksek risk grubunda yer alıyor.

Avrupa’dan getirdikleri uyuşturucuyu Bodrum’da sattılar

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretini önlemeye yönelik yürütülen ortak çalışmalar kapsamında yapılan operasyonda sekiz kişi tutuklandı. Çetenin Bodrum’a komşu İstanköy (Kos) Adası üzerinden uyuşturucuyu ilçeye getirdiği ortaya çıkarıldı.

İsrail ve HTŞ ateşkes için anlaştı: Şam güçlerinin Süveyda’ya girişi yasaklandı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda İsrail ve Suriye’deki geçici Şam yönetiminin Süveyda konusunda ABD arabuluculuğuyla ateşkes anlaşmasına vardığını duyurdu. Anlaşmaya göre Süveyda’da olaylar ABD’nin …

Katil İsrail’in ölüm politikası: Sağlık ve sivil savunma ekiplerini kasten hedef alıyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde hedef aldığı bir bölgede ölüm ihtimalini artırmak için “üst üste saldırılar” düzenlediği, sağlık ve sivil savunma ekiplerini kasıtlı olarak vurduğu aktarıldı. İsrail ordusunun düzenlediği saldırılar nedeniyle, aralarında çok sayıda çocuk ve hamile kadın olmak üzere yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Ümit Dikbayır’dan ‘Merkez Bankası’ eleştirisi: ‘Bir yılda 700 milyar TL zarar etti!’

Türkiye ekonomisindeki tabloyu sert eleştiren ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin bir yılda toplam 650 milyar TL kar ettiğine dikkati çeken Sakarya Bağımsız Milletvekili Ümit Dikbayır, aynı dönemde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 700 milyar TL zarar açıkladığını vurguladı.

Resmî Gazete’de bugün (25 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (25 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)