Muğla Beyaz Mermeri Dünyada Talep Görüyor

Muğla’da 2018’de coğrafi işaretle tescillenen “Muğla Beyaz Mermeri”, dünyanın önemli yapılarının inşasında kullanılıyor.

Milas-Yatağan-Kavaklıdere hattı boyunca uzanan çok sayıdaki mermer ocağında üretilen mermere, klima özelliğinden dolayı özellikle Arap ülkeleri rağbet gösteriyor.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Hüseyin Işık, AA muhabirine, Muğla Beyaz Mermeri’nin dünyada bilinen ve marka değeri olan bir taş konumuna geldiğini, siparişlerin daha çok “Muğla White” adı altında verildiğini söyledi.

Yaklaşık 60 ülkeye mermer ihracatı yaptıklarını belirten Işık, “Muğla Beyazı”nın Orta Doğu ve Avrupa ile Rusya, ABD, Avusturalya ve Kanada gibi birçok ülkeden talep gördüğünü kaydetti.

Muğla Beyaz Mermeri’nin farklı özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Işık, “Kendi içinde klima özelliği olan bir taş. Kristal yapısı dolayısıyla Arap ülkelerinden daha çok talep görüyor. Buralar sıcak iklim ülkeleri. İnsanların serin şekilde oturabilmeleri ve o iklimde kendilerini rahat hissedebilmeleri için binaların dışında kullandıkları taşlar da çok önemli. Muğla Beyazı da klima özelliği olmasından dolayı tercih ediliyor.” diye konuştu.

“Sağlamlık açısından yüksek değerlere sahip”

“Muğla Beyazı”nın dünyanın önemli yapılarında kullanıldığına da dikkati çeken Işık, şöyle konuştu:

“Muğla Beyaz Mermeri, Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, Aliyev’in Başkanlık Sarayı ve ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşaatlarında kullanıldı. Soğuk iklim olmasına rağmen yine yapı itibarıyla sağlamlık açısından yüksek değerlere sahip olduğundan Rusya’da da kullanılıyor.

Hem ince hem kalın malzeme olarak iç ve dış cephelerde değişik peyzaj çalışmalarında artık Muğla Beyazı yer alıyor. Bu ürünümüz için özel ölçüler geliyor. Bu çok sevindirici ve önemli bir konu. Kalın ve özel ebat dediğimiz zaman proje işlerine dahil olmuş oluyorsunuz. Böyle olunca daha yüksek bedele satmış oluyoruz.”

Bölgede aylık yaklaşık 35 bin metreküp üretim yapıldığını, 650 bin metrekarelik kısmının bitmiş ürün olarak kasaya, palete girdiğini ifade eden Işık, “Muğla Beyazı”ndan sonra “Ege Gümüş” mermerinin de marka değeriyle ihracatta yerini aldığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Geleceğin otomobil devlerini korkutan “kara altın” evlerinizde saklı olabilir!

Çekmecelerde ve depolarda unutulan eski cep telefonlarının, şarj cihazlarının, uzaktan kumandaların ve çok sayıda elektrikli aletin içinde, bugün esasen tüm gezegeni esir alan malzemeler bulunmaktadır. Bu, nadir toprak elementleri ve özellikle de …

Orta Doğu gerilimi New York borsasını vurdu: Petrol ve altın yükselişte! (13 Haziran 2025)

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,9 azalarak 42.579,48 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 0,74 azalışla 6.000,56 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,08 kayıpla 19,450,93 puana geriledi. İsrail’in İran’a yönelik saldırısı yatırımcıların risk iştahını …

Mahfi Eğilmez, ”yatırım tavsiyesi değil bir sigorta önerisi” diyerek açıkladı: Sepetinizde bulunmasında fayda var

Mahfi Eğilmez, ”yatırım tavsiyesi değil bir sigorta önerisi” diyerek açıkladı: Sepetinizde bulunmasında fayda var

1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak: Türk Telekom’dan dev zam

Türk Telekom, 1 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla sabit internet paketleri, hat işlemleri ve statik IP ücretlerine yüzde 27’ye varan oranda zam yapacağını açıkladı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Gümrükte 3 aşamalı kontrol yaygınlaşacak

Mersin’de başlatılan “Liman Kapı Otomasyon Sistemi” sayesinde gümrüğe gelen kara araçları baştan sona takip ediliyor. Riskli araçlara erken takip, arşiv fotoğrafla geriye dönük denetim yapılıyor. Uygulama diğer limanlara da yayılacak.