Sinemada film bereketi

Az sayıda filmin vizyona girdiği zamanları artık geride bıraktık. Bir süredir, tıpkı geçmişte olduğu gibi her cuma 10 civarı film perdede seyirciyle buluşuyor. Bu yapımlar arasından seçme yaptık.

“Finalmente l’alba/Şafak Sökerken”: 1950’lerde Romalı genç bir kadın nişanlanmak üzeredir. Bir oyuncu seçmesine katılmak üzere Cinecittà’ya gider ve sonunda kendisini keşfedeceği uzun bir gece yaşar. Başrollerinde Lily James ve Willem Dafoe’nun yer aldığı yapım, geçen sene Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışmıştı. Filmin İtalyan yönetmeni Saverio Costanzo’yu, ülkemizde de vizyona giren “Hungry Hearts”tan tanıyoruz.

“A Sacrifice/Tarikat”: Amerikalı sosyal psikolog Ben Monroe, yerel bir tarikatın karıştığı korkunç bir olayı araştırmaktadır. Bu esnada kızı ise kasabada tanıştığı gizemli bir çocukla karmaşık bir ilişki içerisine girer. Başrollerinde Stranger Things ve “The Whale/Balina”nın yıldızı Sadie Sink ile tecrübeli aktör Eric Bana’nın yer aldığı film, Nicholas Hogg’un 2015 tarihli romanı “Tokyo”dan uyarlanmış psikolojik bir dram.

“Lord of Misrule/Son Ayin”: Korku türünün son yıllardaki adından söz ettiren yönetmenlerinden biri olan William Brent Bell’in filmi, kırsaldaki bir kasabada yapılan Hasat Festivali döneminde yaşanan ürpertici olayları konu alıyor ve “Midsommar”ı anımsatıyor. Pagan kökenleri olan genç bir aile, köye rahibe yardımcısı olarak atanan anneleri Rebecca’nın görevi için kasabaya taşınır. Her yıl düzenlenen festivalde kızları Grace’in bir anda ortadan kaybolmasıyla başlayan olaylar akıl almaz bir hâle gelir.

“Forest of Death/Korku Ormanı”: Bu haftanın bir diğer korku filmi. Georgie ve Bo adındaki meraklı iki belgeselci, sözde hayaletli olan Rudwick Ormanı’ndaki bir dizi kaçırılma olayını takip etmeye karar verir. Bu ikili gizemli ipuçlarını takip etmeye devam ederken yem olma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

“Cam Kavanoz”: Sinan Uzun’un yazıp yönettiği filmde Cemalettin Çekmece, Gazi Şeker, Özgür Yelaldı rol alıyor. Dört küçük arkadaş, boş zamanlarında mezarlıklarda su taşıyıp çiçek satarak para kazanmaya çalışır. Bir gün mezarlıkta uyuyan Ramazan’a denk gelen çocuklar, onun İstanbul’a gitme hayali olduğunu öğrendiklerinde ona yardım etmeye karar verirler.

Açık denizde yaşam mücadelesi

“Something in the Water/Yem”: Köpekbalığı-insan mücadelesi yine perdede. Rüya gibi bir düğünün kabusa dönüşmesinin ardından beş arkadaştan oluşan bir grup, kiraladıkları tekne battıktan sonra açık denizde mahsur kalır. Bu sefer denizdeki hayatta kalma savaşını yönetmen Hayley Easton Street’tan yani kadın bakışından izleyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir