Windows 11’in performans sorunu kullanıcıları deliye döndürdü!

Windows 11 çıkış yaptığı günden bu yana performans sorunları yaşamaya devam ediyor. Son raporlara göre, Windows 11 Insider programına katılan test kullanıcıları ise yüzde 100 CPU kullanımı hatası almaya başladı. Bu da bilgisayarın performansını doğrudan etkiliyor.

Windows 11 yüzde 100 CPU kullanımı hatası gündem oldu

Windows 11’de yaşanan bu sorun Microsoft’un Çapraz Cihaz Hizmeti’nden kaynaklanıyor. Bu hizmet sayesinde bilgisayarlar ve telefonlar arasında dosya paylaşımı ve senkronizasyonu yapmak mümkün.

Insider önizlemesinde paylaşılan yeni Phone Link uygulaması, yüzde 100 CPU kullanımının temel kaynağı gibi görünüyor. Kullanıcılar hizmetin boştayken bile CPU’nun yüzde 10’unu tükettiğini dile getirdi. Bu da Phone Link’i kullanılamaz hale getiriyor.

Hata, ilk olarak 5 Haziran 2024’te yayınlanan 25163 numaralı derlemede fark edildi. Bir Microsoft mühendisi sorunun Çapraz Cihaz Hizmeti’nden kaynaklandığını bulduklarını açıkladı. Buna göre geçici bir çözüm olarak hizmeti tamamen devre dışı bırakılabileceğini aktardı.

Bir haftayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Microsoft hala resmi bir düzeltme sunmadı. Bu da Windows Insider’a kayıt olan kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Microsoft’un öncelikleri ve kalite kontrol uygulamaları hakkındaki endişeler de yaratıyor.

Şirket, bulut destekli Recall gibi tartışmalı özellikleri ön plana çıkarıyor olsa da, Windows’ta kullanılabilirliği etkileyen hatalar düzeltmiyor. Windows 10 desteğinin de sona ereceğini düşünürsek, Windows 11’in daha sorunsuz hale gelmesi gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir