Yumurtayı Asla Böyle Yemeyin! İçerdiği Protein ve Demir Sıfırlanıyor, Zehirden Bile Daha Kötü Hale Geliyor!”

Yumurta en değerli protein kaynakları arasında yer alıyor. Uzmanlar yumurta tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Yumurta tok tutucu özelliği sayesinde özellikle diyette olanlar için muhteşem bir besin.

Yumurtanın sarısının etrafındaki koyu hale, aşırı pişirilmesinden kaynaklanır. Uzun süreli pişirme, demir sülfür halkası olarak bilinen yeşil-gri halkanın oluşmasına neden olur, bu da demirden yararlanmayı engeller.

SAĞLIKLI YUMURTA NASIL PİŞİRİLMELİDİR?

Uzman Diyetisyen Işın Sayın’a göre, ideal yumurta pişirme süresi 10 dakikadır. Ancak pişirme süresi, ocağın gücü ve yumurtanın organik olup olmamasına göre değişebilir. Yumurta, iç kısmı yarı pişmiş şekilde 10 dakikada pişirilmelidir.

HER GÜN YUMURTA YERSENİZ NE OLUR?

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Yüksek protein ve düşük karbonhidrat içeriği sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak sağlıklı kalori alımını destekler ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİR

Yumurta, amino asitler açısından zengindir ve hücreleri yenileyerek gençlik ışıltısını sağlar.

ANEMİ RİSKİNİ AZALTIR

Folik asit içeriği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin üretimini artırarak genel anemi riskini azaltır.

UZUN SÜRE TOK TUTAR

Protein ve yağın harika bir kombinasyonu sayesinde öğünlerde daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

İYİ KOLESTEROLÜ DESTEKLER

Yumurta, iyi kolesterol olan HDL’yi destekleyerek kalp sağlığını korur.

GÖZLERİ GÜÇLENDİRİR

Yumurtanın içerdiği lutein, göz sağlığını destekleyerek makula dejenerasyonunu önler.

BEYNİN DAHA İYİ ÇALIŞMASINI SAĞLAR

Kolin içeriği sayesinde beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve hafızayı güçlendirir.

D VİTAMİNİ DEPOSU

Yüksek D vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve ruh halini iyileştirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir